Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Halbertsma'S Plein 4 in Grou 9001 AH

Halbertsma's Plein 4

9001 AH Grou
Vraagprijs € 350.000,- k.k.
0566-622776

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1837 Woonoppervlakte 242 m² Aantal kamers 6 Bijzonderheden Monumentaal pand
Lees meer

Omschrijving

Historisch herenhuis
Daar waar de vier beroemde broeders Halbertsma werden geboren staat dit herenhuis uit 1837. Het werd gebouwd door Binnert, een van de broers, op de plek van hun ouderlijke woning en het is inmiddels een Rijksmonument. In de gevel zijn twee gedenkstenen gemetseld als dank...
Lees meer
Route van naar Halbertsma's Plein 4, 9001 AH Grou

Omschrijving

Historisch herenhuis
Daar waar de vier beroemde broeders Halbertsma werden geboren staat dit herenhuis uit 1837. Het werd gebouwd door Binnert, een van de broers, op de plek van hun ouderlijke woning en het is inmiddels een Rijksmonument. In de gevel zijn twee gedenkstenen gemetseld als dank en herinnering aan Joost (“Mr. Fryslan”) en Eeltje (“dokterom”) de twee meest bewonderde en geliefde broers. Na de bewoning is het gebouw ruim tachtig jaar in gebruik geweest als het postkantoor van Grou.
Op deze historische plek was het aanvankelijke plan een museum te vestigen. Nu dat niet doorgaat is het pand beschikbaar voor diverse andere bestemmingen die om een stijl- en sfeervolle behuizing vragen.

Multifunctioneel vastgoed
Er zijn twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Dat is uniek in het dorpscentrum van Grou. De ligging aan het in 2018 geheel opnieuw ingerichte Halbertsma’s Plein biedt alle ruimte voor winkelend publiek. Er zijn nieuwe mogelijkheden voor terrassen gecreëerd. Naast andere centrumfuncties, mag het pand als restaurant worden geëxploiteerd. En dat is, gezien het gemeentelijke beleid voor de dorpskern van Grou, een uitzonderlijk ‘recht’. Maar ook andere functies zoals winkel-, kantoor- en woonruimte zijn hier uitstekend op hun plaats.

Benedenverdieping
De begane grond (120 m2) is de laatste tijd in gebruik geweest als winkelruimte (witgoed). Het speciaal ontworpen winkelinterieur is nog volledig en in goede staat aanwezig met vitrines, schappen, kastruimte en verlichting. Zonder veel kosten kan hier een winkelbestemming worden ingevuld. Er is aanliggend een kantoor/serviceruimte.
Achter het huis biedt een plaatsje nog mogelijkheden voor uitbouw en ook de steeg kan bij de binnenruimte worden betrokken.
Voor de gehele benedenverdieping is een architectonische schets beschikbaar voor het verbouwen tot een vierkamerappartement.

Verdieping en zolder
Een massief eiken trap leidt naar de eerste verdieping (100 m2). Deze is momenteel ingericht als vierkamerappartement met een grote badkamer. Er zijn twee terrassen (20m2 en 6 m2) met volop zon en privacy. De inrichting van de verdieping is strak en basic. De zonnige woonkamer aan de voorzijde ziet uit op het levendige dorpsplein. Van de eenvoudig ingerichte open keuken is iets moois te maken. Bij het opnieuw als woning gebruiken van de verdieping moet rekening worden gehouden met aanpassing van de brandveiligheidsvoorzieningen.

De zolderverdieping kan met vlizotrap of vaste trap (beide opties aanwezig) worden bereikt. Hier zijn allerlei mogelijkheden voor opslag, werkruimte en speelruimte aanwezig, maar ook verbouw tot woonruimte in goed mogelijk. Zo zouden hier nog meerdere slaapkamers kunnen worden gerealiseerd. Het pannendak is beschot maar niet geïsoleerd.

Aan deze presentatie kunnen geen rechten worden ontleend.
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 350.000,- kosten koper Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Geschakelde woning Bouwjaar 1837 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging In centrum Indeling Woonoppervlakte 242 m² Perceeloppervlakte 270 m² Overige inpandige ruimte 68 m² Inhoud 850 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Dakterras Ja Energie Verwarming C.V.-Ketel Bouwjaar C.V.-Ketel 2016 Warmwater C.V.-Ketel Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Eigendom Eigendom Buitenruimte Tuin Plaats Kwaliteit tuin Normaal Parkeergelegenheid Garage Parkeerplaats Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Redelijk, Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadaster: A 4164 GROUW Oppervlakte 270 m²
Route van naar Halbertsma's Plein 4, 9001 AH Grou
U kunt de brochure hier downloaden

Doorsturen naar bekende

tekst bovenaan doorsturen op bekende

Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Reageer op object

tekst bovenaan regeer op object

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.